Het ontstaan en de missie
Het ontstaan en de missie
Het PoepPaleis is een organisatie die met creatieve en educatieve concepten en communicatie praten over poep makkelijker maakt. ‘De grote boodschap’ zegt iets over je gezondheid, maar het is ook een beetje een lastig onderwerp. Daarom wil het PoepPaleis praten over poep makkelijker maken, zodat problemen makkelijker opgespoord en verholpen kunnen worden.
Het PoepPaleis organiseerde sinds 2016 leuke en verrassende projecten, gericht op kinderen tussen de 8 en 14 jaar. Behalve een website en app was er tot 20212 een creatief POP-UP PoepPaleis: een verrassend en kunstzinnige minimuseum met De Grote Verteermuur, waar je de weg van je eten van je mond tot je kont kunt volgen. Helaas bestaat het POP-UP PoepPaleis niet meer.
Lees hier ons jaarverslag van 2017, het jaar waar het POP-UP PoepPaleis gelanceerd is op nationale poepdag.
Lees hier ons jaarverslag van 2016, het jaar waarin de stichting werd opgericht.
Per jaar zijn er zo’n 100.000 kinderen onder behandeling van een (kinder)arts vanwege problemen met poepen. Vaak duurt dit jaren lang.
Kinderen en ook grote mensen weten vaak niet wat normaal is wat betreft hoe vaak je poepen moet, hoe het eruit hoort te zien, hoe hard of hoe zacht poep moet zijn en bij welke kleur en geur je op moet letten.
Wil je contact met ons, dan kun je ons mailen op info@poeppaleis.nl
Het PoepPaleis is op 11 februari 2016 opgericht door Nieske Castelein en Tessie Vilé. De missie van het PoepPaleis is dat iedereen makkelijker over poep praat omdat het wat zegt over je gezondheid. En zodat problemen makkelijker en sneller gezien en verholpen kunnen worden. Het PoepPaleis draagt hiermee bij aan de Nederlandse gezondheid. Het PoepPaleis wil op een leuke en laagdrempelige manier een breed publiek bereiken.
Na vijf jaar en de coronapandemie is de stichting het PoepPaleis opgehouden te bestaan. Wel blijft de website bestaan met zoveel belangrijke en leuke info over poep. En je kunt onze posters kopen. Wil je iets samen organiseren rondom dit thema, neem dan even contact op.
©2017 Hoewel deze website met grote zorg is samengesteld zijn wij niet aansprakelijk voor onjuiste vermeldingen of gevolgen van het gebruik van deze informatie. Bij onzekerheid over je gezondheid moet je dat altijd met je ouders en/of artsen of zorgprofessionals bespreken. Wij zien toe op juiste bronvermelding. Mocht je iets opvallen of ben je niet of niet juist genoemd, laat het ons dan ajb weten.
De grote boodschap’ zegt iets over de gezondheid, maar we vinden het een lastig onderwerp. Daarom wil het PoepPaleis praten over poep makkelijker maken, zodat problemen makkelijker opgespoord en verholpen kunnen worden. Aandacht voor de spijsvertering en het eigen lichaam op jonge leeftijd werkt een gezonde leefstijl in de hand. Met de kinderen worden ook de volwassenen om hen heen bereikt. Het PoepPaleis werkte sinds 2016 samen met onderstaande partners. Het POP-UP PoepPaleis werd mede mogelijk gemaakt door gemeenten Amersfoort en Utrecht. De partners ondersteunden het PoepPaleis vanwege de vrolijke, creatieve en laagdrempelige manier waarop het PoepPaleis een lastig onderwerp met kinderen bespreekbaar maakt.
‘De grote boodschap’ zegt iets over de gezondheid, maar we vinden het een lastig onderwerp. Daarom wil het PoepPaleis praten over poep makkelijker maken, zodat problemen makkelijker opgespoord en verholpen kunnen worden.
De Maag Lever Darm Stichting geeft voorlichting en financiert wetenschappelijk onderzoek voor buikpatiënten, waarvan Nederland er 2 miljoen kent. Maag, darm- en leverziekten staan in de top vier van meest voorkomende ziekten.
De projecten die de MLDS in dit verband initieert gaan van preventie en vroege opsporing van ziekten tot aan een betere behandeling voor patiënten. Daarbij werkt de MLDS nauw samen met artsen en patientenverenigingen. Voor meer informatie zie www.mlds.nl
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zet zich al meer dan 100 jaar in voor een gezonde bevolking in een gezonde leefomgeving. Met een centrale rol in de infectieziektebestrijding en in landelijke preventie- en screenings-programma’s.
En via onafhankelijk (wetenschappelijk) onderzoek op het vlak van Volksgezondheid en Zorg, en Milieu en Veiligheid. Als ’trusted advisor’ voor de samenleving. Zo ondersteunt het RIVM burgers, professionals en overheden bij de uitdaging onszelf en onze leefomgeving gezond te houden. Voor meer informatie zie www.rivm.nl